Vrouwenclub

De vrouwenclub is in 2007 van start gegaan. Het vrouwenwerk kreeg de naam ‘Ruth’ als verwijzing naar Ruth uit de Bijbel. Ook Ruth was een vluchteling en had veel meegemaakt in haar leven. Uiteindelijk liet ze alles achter zich, werd afhankelijk van andermans goedheid en leerde God kennen. Ruth trouwde met Boaz en kreeg weer houvast in haar leven.

Als vrouwenclub houden we van de vrouwen en zijn we geraakt door de pijn, eenzaamheid en onzekerheid waarmee ze te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het gemis van het vaderland, achtergebleven familie, wachten op de verblijfsvergunning en nog veel meer. We bouwen aan liefdevolle en respectvolle relaties.

De vrouwenclub komt één keer in de drie weken bij elkaar op zaterdagmiddag in de Johanneskerk in Leersum. We halen de vrouwen rond 13.30 uur op en verwelkomen ze met koffie, thee en wat lekkers. Vervolgens word er een Bijbelverhaal verteld, zo mogelijk met vertaling.

De tweede helft is het creatieve deel: plantenbakjes maken, cupcakes versieren, schilderen of doosjes beplakken. Even ontspanning en gezelligheid. Tussendoor word nog een glaasje fris en wat nootjes geserveerd, om het compleet te maken. Om 16.00 uur is het tijd en worden de vrouwen weer teruggebracht.

Wij ruimen nog even op, zodat we de Johanneskerk netjes achterlaten. Samen met de vrijwilligers danken we God voor de fijne middag die we mochten hebben.

Af en toe hebben we een kledingverkoop van tweedehands kleding.Er is vaak veel keuze en voor een klein bedrag kunnen er diverse kledingstukken meegenomen worden.

Aan het eind van het seizoen hebben we de afsluiting. Afgelopen jaar hebben we boerengolf gespeeld en zijn daarna naar het Doornse Gat geweest om daar samen te eten, te kletsen, dansen en volleyballen. Voor iedereen een hele geslaagde middag.

Nieuwsgierig geworden? Wil je een vrouwenmiddag meedraaien?

Van harte welkom!

Hetty Werkman (werkgroeplid)