Mannenclub

OPROEP: VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

De frequentie en het aantal mannenactiviteiten is vrij laag. Graag zouden we vaker activiteiten doen met de mannen om zo ook meer een band en vertrouwen te winnen. Onze wens is om ook in de zomertijd door te gaan met onze activiteiten. Hiervoor hebben we echter een groter team nodig! Dus als je dit leest en graag eens een keer meewilt gaan, dan ben je van harte welkom! Aanmelden kan via het contactformulier.

We zien dat de mannen erg genieten van een gesprek. En daarom proberen we ook te zoeken naar activiteiten die dat mogelijk maken. Tot nu toe zijn de kosten per activiteit nogal hoog, maar we zijn op zoek naar leuke activiteiten die niet veel kosten en waarin gesprek mogelijk is. Als jullie hier ideeën voor hebben, laat ze dan weten!

Help ons mee om de tijd van leegte en soms eenzaamheid van deze mensen op te vullen met een gezellige activiteit, en zo met hen in contact te komen. Een prachtige mogelijkheid om ons geloof te delen met broeders of mannen die onze God nog niet kennen!


Vijf keer in het jaar doen we een activiteit voor geïnteresseerde mannen. Zo proberen we hen even uit de dagelijkse sleur te halen, waarin ze vaak niet zo veel kunnen en weinig te doen hebben. Vaak waren de mannen in het land van herkomst de kostwinner voor het gezin, terwijl zij hier meestal geen werk hebben, omdat dat vaak niet mag. Het is daarom voor hen lekker om er even actief uit te zijn. We gaan met ze bowlen, trapkarren, boeren-midgetgolfen en ook het kersenfestival was de afgelopen jaren een vaste activiteit. Ook proberen we met hen tijdens de activiteit in gesprek te gaan over dingen die hen bezig houden, waar ze vandaan komen, en als de mogelijkheid er is over hun en ons geloof. Hierin kom je er achter dat er voor hen ook een enorme behoefte is om over dit soort dingen te praten. Soms kunnen ze ontzettend enthousiast worden als ze vertellen over hun oude huis (wat in hun hart nog steeds hun huis is) of over het werk dat zij deden, de gang van zaken in hun dorp of wijk en – vooral belangrijk – hun gezin. Het is dan zo waardevol dat je op zo’n moment een luisterend oor mag geven terwijl je samen bezig bent met een van de activiteiten.

Ton Haanschoten (werkgroeplid)