Nieuws

Verslag: Vrijwilligersbijeenkomst 2019

We kijken terug op een geslaagde vrijwilligersavond. Na afloop van de vrouwen-, tiener- en kinderclub reden er een hoop vrijwilligers door naar Veenendaal, waar ook al een aantal vrijwilligers van de andere activiteiten aanwezig waren. Na een korte introductie over het werk van Ein Gedi en de werkgroep hebben we heerlijk gebarbecued en gezellig gepraat. Het was een leuke manier om ook vrijwilligers van andere clubs te leren kennen en gaf meer binding tussen de clubs, werkgroep en stichting Ein Gedi. Hopelijk zien we volgend jaar nog meer vrijwilligers!


Verslag: Paasviering 2019

Op 13 april mochten we weer veel vluchtelingen verwelkomen in de Maranathakerk in Woudenberg. Bij de volwassenen heeft Reinier het Paasverhaal verteld en werden er prachtig liederen gezongen onder begeleiding van de band. Bij de kinderen kwam Willemijn de Weerd. Zij heeft de kinderen met muziek en verhaal meegenomen in de boodschap van de Bijbel. Daarna hebben ze een speurtocht gedaan met opdrachten die ook verwezen naar het Paasverhaal. De middag werd zoals altijd afgesloten met een heerlijke maaltijd, waar kinderen en volwassenen, vluchtelingen en vrijwilligers van hebben genoten. Iedereen die heeft geholpen deze middag mogelijk te maken: Hartelijk dank!


Interview: Jos van Raalte

Een aantal keer per jaar organiseert Jos, samen met andere vrijwilligers, activiteiten voor vluchtelingmannen. De communicatie gaat soms lastig, maar je hebt volgens hem geen woorden nodig om contact te leggen. “Met handen en voeten en vooral met een vriendelijk blik kan je laten merken dat je de ander waardevol vindt.” Klik hier om het hele interview met Jos te lezen.


Paasviering 2018

Op 13 april hopen we voor de derde keer een paasviering te organiseren voor vluchtelingen. Zo willen we met hen delen wat Jezus’ lijden en opstanding betekent en samen met hen het feest van Pasen vieren. Net als de kerstviering zal deze plaatsvinden in de Maranathakerk in Woudenberg. De middag begint rond 14.00 (inloop vanaf 13.30) en duurt tot ongeveer 17.00.

Wil je weten wat jij kan doen? Download de uitnodiging in het Nederlands, Engels of Arabisch en nodig vluchtelingen uit voor de paasviering. Daarnaast we zijn nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met koken, schoonmaken, oppassen bij de crèche en het halen en brengen van vluchtelingen. Laat ons via het contactformulier weten als je wilt helpen.  Tenslotte willen we jullie gebed vragen voor zegen over de paasviering. Bid dat er veel vluchtelingen mogen komen en dat ze geraakt mogen worden door het Evangelie.


Interview: Erik Wolvers

Al bijna drie jaar draait Erik structureel mee met de jongensclub. Hij vindt het mooi om zo een ‘schakeltje te zijn in de ketting die God gebruikt om mensen tot zich te trekken.’ Cultuurverschillen zijn hierbij soms lastig, maar er zijn ook positieve kanten aan: ‘Van de gastvrijheid van asielzoekers kunnen we best wat leren.’ Lees hier meer.


Oproep: Vrijwilligers gezocht!

Verschillende clubs zijn hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dus of je nu liever een beauty-avond voor meiden organiseert of in gesprek gaat met mannen tijdens een activiteit, we hebben je hard nodig! Wil je een keer meelopen om te kijken of het wat voor je is? Of ken jij iemand die jij dit wel ziet doen? Laat het ons dan snel weten of stuur deze oproep door. Meer informatie kun je vinden onder mannenclubkinderclub, meidenclub en jongensclub.


Interview: Thirsa Winkel

Thirsa is al vier jaar actief voor de meidenclub en doet dit met veel plezier: “Het is echt heel mooi om aan het eind van de avond blije gezichten te zien. (…) Twee zussen die een presentatie op school moesten geven over iets moois in hun leven, presenteerden de meidenclub”. Klik hier om verder te lezen.


Verslag: Kerstviering 2018

We kijken terug op een mooie kerstviering. Op 15 december mochten we ongeveer zestig vluchtelingen verwelkomen in de Maranathakerk. We hebben kerstliederen gezongen en Jaap nam de bezoekers mee langs de schepping, zondeval en de komst van Jezus. 

Voor 15 december zijn veel vluchtelingen uitgenodigd. Op de dag zelf mochten we ongeveer zestig van hen verwelkomen in de Maranathakerk in Woudenberg. Bertjan de Kievid verwelkomde iedereen en de band begeleidde in het zingen van kerstliederen. Vervolgens nam Jaap van der Kamp de bezoekers mee langs de schepping, zondeval. Hij legde uit hoe de komst van Jezus de oplossing van het probleem was en vertelde over naastenliefde. Als afsluiting was er een heerlijke maaltijd voor alle vluchteling-gasten en vrijwilligers.
Voor de grote groep kinderen was er een apart programma. Ze mochten een cake versieren en een kerstster knutselen. Daarna hebben we samen de kerstliedjes nog een keer geoefend en zijn we aan de slag gegaan met het uitbeelden van het kerstverhaal. Ieder kind kreeg een rol en zo werd iedereen er bij betrokken. De kinderen hebben het verhaal voor elkaar uitgespeeld en de verteller vertelde wat het verhaal betekent. Een deel van het verhaal en de liedjes hebben ze aan hun ouders laten zien en horen. Daarna was het tijd voor de maaltijd en spelletjes.
Het was een geslaagde en gezellige dag. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers die dit weer mogelijk gemaakt hebben!
Namens de Kerstvieringscommissie,
Wouter de Bruijn


Interview: Jacqueline Koster

‘Moslimvrouwen hebben mijn hart!’, vertelt Jacqueline Koster. ‘Juist zij hebben God nodig en moeten weten dat ze gerespecteerd worden door ons en geliefd door God’. Ze is vrijwilliger bij de vrouwenmiddag die een keer in de drie weken op zaterdag wordt georganiseerd. Dit doet ze vanuit haar grootste drijfveer: de liefde van Christus. Klik hier om het hele interview met haar te lezen.


Save the date: Vrijwilligersdag 2019

Als vrijwilliger ben je onbetaalbaar! Omdat Kerk & Vluchteling Leersum vaart op vrijwilligers, in welke rol en hoeveelheid dan ook, willen we jullie bedanken voor jullie inzet. Jullie zijn allemaal onmisbaar voor de continuïteit van de activiteiten het hele jaar door. Als blijk van dank en waardering wordt er jaarlijks een vrijwilligersdag georganiseerd. Deze bestaat uit een dagdeel met een toerustingsgedeelte en teambuilding. Dit alles doen we natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje, meestal bij een van de vrijwilligers thuis. De datum voor 2019 is al gepland, zodat je deze dag al vrij kan houden in je agenda: zaterdag 25 mei 2019. Meer informatie over de locatie en tijd volgt later, dus houd de nieuwsbrief en website in de gaten.


Interview: Maria van Rees

Maria van Rees is nu ongeveer een jaar actief bij de kinderclub. Daarvoor was ze betrokken bij een kinderclub in een buurthuis. ‘Toen dat stopte, zocht ik daar vervanging voor, want werken met kinderen vond ik erg leuk.’ Lees hier het volledige interview.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het werk dat Kerk & Vluchteling Leersum doet? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief! Deze verschijnt zo’n zes keer per jaar.